сб. май 18th, 2024

Приятели, днес уведомихме НС за започване на подписката и от утре може да действаме. В линковете по-долу са качени трите документа (одобрени на събранието за учредяване на подписката, проведено на 02.04.22 г. в гр.Пловдив

 1. Бланка – образец (вижте най-долу адреса, на който трябва се изпращат)
 2. Инструкции за попълване и изпращане
 3. Декларация за поверителност
  Моля, прочетете първо инструкциите, за да спестим време за обяснения и да не допускаме грешки при събиране на подписите. Много е важно да не попълвате в никакъв случай номер по ред в първата графа. Това става накрая, когато съберем всички бланки, защото трябва да съответстват на файла, който ще вземем от ГРАО за попълване на подписката в електронен вариант и не бива да допускаме разминаване.
  Тези, които смятат да събират масово ще трябва да попълнят декларацията, като ни изпращат бланките на пощенска кутия в Български пощи. Докато ни ги изпратите, може да ги сканирате и изпратите на мейла на подписката: [email protected], който ще бъде ежедневно обработван от няколко човека от работния щаб. Други, които се ограничат до по-малко на брой подписи, нека да започнат от най-близкото си обкръжение и да не задържат дълго бланките, макар и с останали празни редове.
  Инструкциите ще ви ги публикуваме като пост, за тези които не могат да отворят документите и ще повтаряме поста с бланките през определено време, за да е удобно и да него търсите в хронологията.
  Още утре, на протеста, може да стартираме. Поставяме само условно някакво лого, но предстои да бъдат предложени и други варианти. В момента обмисляме и информационната кампания и ще ви уведомим и за това скоро.
  За тези, които не присъстваха на събранието или не са го проследили на запис уточняваме исканията и избрания Инициативен комитет, с председателя му. Създава се и работен щаб, който допълнително ще публикуваме, след уточняване на функциите и формата на контакт с членовете му.
  Исканията, които бяха одобрени за предложението до НС, МС и МЗ са:
 4. Отказ от участие и отказ от подписване от страна на Република България или нейни представители, включително и като страна-член на ЕС в преговорите и в процеса по изготвяне и договаряне на конвенция, споразумение или друг международен инструмент, свързани с организация за засилване на превенцията, готовността и реакцията при пандемии, увеличаване и прехвърляне на правомощия на СЗО или други външни за държавата органи за контрол на човешкото и общественото здраве.
 5. Прекратяване на членството на Република България в Световната здравна организация.
 6. Публично оповестяване на всички данни, проекто-документи и документи, предложени за обсъждане и/или подписване от страна на РБ или нейни представители, предмет на работата на Работната група или други междуправителствени органи, в срок от три дни от създаването им на сайта на поне един от изброените – Народно събрание, Министерски съвет, Министерство на здравеопазването.
  Инициативният комитет, който беше избран е следният:
 7. Дани Въчкова Пападимитриу -председател
  членове:
 8. Милена Петрова Виденова,
 9. Мариана Цветкова Христова,
 10. Георги Тодоров Тодоров,
 11. Пламен Панайотов Пасков,
 12. Иво Станиславов Ватев,
 13. Атанас Христов Мангъров,
  Очаквайте още информация в следващите дни, както и оповестяване на работния щаб и връзка с членовете му.
  Благодарим ви за подкрепата!
  Продължавайте да ни подкрепяте с идеи и предложения.
  Няма да ви предадем!
  Линкове към документите:

1.Бланка подписка
http://coronerbg.com/wp-content/uploads/2022/04/Бланка-подписка.pdf

 1. Инструкция-подписка
  http://coronerbg.com/wp-content/uploads/2022/04/Инструкция-подписка.pdf
 2. Декларация за поверителност
  http://coronerbg.com/wp-content/uploads/2022/04/Декларация-поверителност.pdf

4. Уведомление за кметове
http://coronerbg.com/wp-content/uploads/2022/04/Уведомление-кмет.pdf

Моля, попълнените бланки да изпратите на адрес :

???? гр. Пловдив,
Пощенска станция 4013 пощенска кутия 13.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

eighty three − seventy seven =