пт. юли 1st, 2022

Увреждания след ваксина

Displaying 0 - 25 of 30
Име/инициалиВръзка със засегнатото лицеДата на ваксинацияВаксинаСтранични реакции
Анна Вълева
Аз лично
2021-10-31
Janssen
През декември 2020г. Баща ми беше установен с ковид и цялото семейство имахме симптоми, включително и аз без да се тествам. Имах лека температура, главоболие и загуба на обоняние за няколко дни. През октомври 2021г.се ваксинирах с Jansen. В кабинета ме предупредиха, че самото поставяне е болезнено. Попитах за възможните странични реакции и ми обясниха, че евентуално може да вдигна лека температура. През нощта след ваксинацията се събудих треперейки от студ дори ми тракаха зъбите. Завих се с няколко завивки. Сутринта си измерих температурата беше 38 градуса. След няколко минути се покачи на 38.5. Взех парацетамол. За сравнение - когато мисля, че бях заразена с ковид вдигнах до 37.5. През целия ден вдигах температура, когато действието на парацетамол беше преминало. Поне 5 дни след ваксинацията ръката ми от рамото до лакътя ме болеше, болката приличаше на силна мускулна треска. Не можех да спя на нея. Освен това няколко месеца след ваксината имах хрема, както всяка година по това време. До сега хремата ми минаваше сравнително леко в рамките на 2-3 дни. Този път тя продължи цяла седмица като приемах всякакви противогрипни лекарства и капки за нос. Това се случи началото на януари. След ваксината чувствам организма си напълно отслабен.
Дикитър димитров
Аз лично
2021-07-29
Pfizer
Оток на ретината . В дните след първата ваксина . След втората се засили и продължава и до сега .
Ж.стокова
Брат/сестра
2021-02-17
AstraZeneca
На десетия ден от ваксината Астра-Зенека, 27.02., сестра ми е приета по спешност в неврологията на Токуда, в състояние на обърканост и неадекватност Там изпада в дълбока летаргия или кома и я изписват на 06.03. за домашно лечение. В епикризата инфекционистът е записал "възможна реакция" на ваксината. На 15.03. сестра ми постъпва във ВМА с Ковид. Изписана е на 22.03.
Кирил Атанасов
Аз лично
2021-12-03
Pfizer
лека парализа на дясна аскула и рязко появяване на старческо далекогледство 1,5d в рамките на 3 дена след ваксината, втора не съм слагал. лекарите твърдят, че не е видно, че е от ваксината
Милена Георгиева
Аз лично
Pfizer
Изключително силни болки в цялата ръка, която беше изпозлвана за манипулацията. Безсъние две нощи след посатвяне на ваксината(и двата пъти). Ужаснии болки в стави и мускули по цялото тяло.(и двата пъти) Втрисане и главоболие. След ваксинацията се наблюдава чувствително понижаване на издръжливостта и силата по време на трениворка. Нямам заболявания, които преди или след ваксинацията да причиняват това! Хронична умора и липса на концентрация.
Х.Ч
Аз лично
2020-08-06
Moderna
Веднага след ваксинация- мускулна болка в ръката, висока температура, треска, болки в тялото. При първа игла- отшумя за 3 дни, при втора- за 2 дни. Месец след втората игла - болки в далака, които продължиха от 2 до 4 седмици, изследванията ми(ехограв и пкк, не показаха на какво се дължи); косопад и ранички по скалпа, които продължиха повече от 3 месеца- стандартни методи на лечение на себорея( това беше диагнозата на дерматолога) не помогнаха.
Мариана Петрова
Аз лично
2021-10-27
Pfizer
Зо минуни след ваксинация, задушавяне,остра сълдечна болка.След з дни в болница подуване на лицето, високо кръвно 145 аз съм с 80 на 120 .след това обриви по лицето тялото дребни пъпки по тялото като уртикария,едри по лицето .Болки по цялото тяло от 2 ден след ваксината.2,3 петна синини ро краката.главоболие. Имам епикриза в която не е отразено цялото лечение от гр. ОМУРТАГ СЪМ ЛЕСАРКАТА Е ЕЗХАР ХАСАНОВА СМНОГО ЛОШО ОТНОШЕНИЕ НЕ СИГНАЛИЗИРА РЗИ А СЕ РОДИГРА КАТО КАЗА ЧЕ ТОВА Е РАНИК АТАКА. Не си направих втора ваксина.
ПА
Аз лично
2021-11-03
Pfizer
Вечерта след ваксинация - силно сърцебиене и кръвно 180/90. След около 10 дни - мравучкане в дясната част на лицето, подуване на десен лимфен възел, тъпо главоболие в дясната част на главата с променлива интензивност и обостряне в течение на времето. В последствие - поява на тъпа болка и шум в дясното ухо. Не е направена втора ваксинация на дата 24/11, поради силно главоболие и температура. Хоспитализиран на 1 декември, поради нестихващо главоболие и болка в ухото. Установена частична загуба на слух и възпаление на вътрешно ухо. Поддържано кръвно през целия период 150/95-100.
Друга
2021-08-05
Pfizer
Загуба на памет за два дни,прогресивна слепота
Ц.Х.
Родител
2021-03-27
Moderna
Болки в ръката, мускулите, тялото една седмица и при двете ваксини. Последващи проблеми със жлъчката.
Д. Н.
Аз лично
2021-08-27
Pfizer
Херпес на устата и при двете дози. Слабо главоболие, подобно на това, което имах като постковид симптом, след като боледувах от ковид.
SS
Родител
2021-07-01
Janssen
Около 3 месеца след ваксинация с Янсен, майка ми прокървява. Следва кюртаж, изследвания и диагноза - 2 рака. Единия на матката, другия на яйчника. Следва операция и в момента е на химиотерапия. Доказателства естествено няма, че е от ваксината, но според мен болестта е прогресирала заради ваксината.
SS
Родител
2021-07-01
Janssen
Около месец след ваксинация с Янсен, баща ми пука язва. Той има язва, но не се е пукала от 35 години. Следва анемия, прием в болница, няколко банки кръв са му прелети. Изписан е и една седмица след това, с майка ми, ваксинирани в един ден, се разболяват, диагноза бронхит. Следва лечение с антибиотици. Аз не помня дори да са пили някога антибиотици.
Златко
Друга
2021-09-08
Janssen
И двете получиха псориазис, средно тежък, 3 4 дена след 2рата игла...
Стефанова Диана
Дете
2021-09-22
Pfizer
На следващия ден от 1 доза със температура болки в цялото тяло, което премина за 5 дни с лекарства за ковид,след 2 доза,получи обриви и папилома вирус, сега какво става, здраво дете отгледах, но вие го съсипахте,Господ ще бъде съдник за всички налагащи тая отрова, за да може човек да работи!!!
К.Б
Аз лично
2021-09-03
Pfizer
Парализа на ръката ми на която е поставена ваксината.
Весела Андонова
Аз лично
2021-06-25
Pfizer
При поставяне на първата доза кръвната ми захар рязко скочи от 9 преди ваксината на 17,8 2 часа след посатвяне на ваксината. Между двете дози поддържах кръвна захар около 14, което беше нехарактерно за мен . Нормално поддържах около 8-9 При втората доза - кръвната ми захар падна от 14 на 1,8 Писах ан Пфайзер. Изпратиха ми въпросници, които им върнах попълнени, но не получих нищо повече от тях. След забоялването и ваксинацията лекарствата които ползвам за диабет нямат резултати
Александра Николова
Родител
2021-01-15
Pfizer
Отключен оптикомиелит, пареза на долни крайници Отнася се за майка ми Клавдия Стоилова
Мариана Сабер
Съпруг/а
2021-06-09
Pfizer
Около четири месеца след ваксината се появиха невралгични проблеми. Схващане и то болезнено на пръстите на десния крак за около минута. Четири пъти до днес се случи тялото му да се парализира напълно . Примерно както вечеряше застана като замръзнал за около минута . Мигаха му само очите . Останалата част от тялото беше неподвижна напълно.
Ирина Иванова
Аз лично
2021-02-25
AstraZeneca
4 часа след първата доза вдигнах постепено температура до 38.2°, която свалих с парацетамол. 12 часа след първата доза изпитах внезапна , изключително силна и остра болка в областта на кръста. Никог не съм имала оплакване от болки в тази област. Наложи ми се да легна и да остана неподвижна. В продължение на часове болката се усили и обхвана целия ми гръбнак. Беше ми невъзможно да се движа, да се обърна настрани в леглото, да движа крайниците си и главата. И най-малкото движение ми причиняваше нечовешка болка. Ставах с голяма мъка и не можех да задържа торса си във вертикално положение, трябваше да се подпирам на стените, за да остана права и да придвижвам с мъка краката си. Виех от болка. Страшно беше, защото не разбирах какво се случва с мен. По същото време урината ми стана кървава. Също така получих и кървене като при менструация, макар че цикълът ми спря още преди 18 години.Кошмарът отшумя за около 10 дни. Но започналата по същото време мокра кашлица и натрупването на някаква течност в дробовете ми, която ме задушаваше , продължи около месец. Дори до днес периодично ми се връща това състояние на задръстване на дихателните пътища с рядка слуз , която се опитвам да прочистя с кашлица. Започнах да усещам че се възстановявам здравословно едва преди 2-3 седмици. Не съм се заразявала от Ковид след ваксините - поне тестовете които съм правила са били винаги отрицателни. Не съм търсила лекарска помощ, тъй като е безсмислено.Но предполагам че изкарах вируса още през Декември 2019 - беше тежко боледуване и симптомите абсолютно съвпаднаха, с описваната по- късно от специалистите ,клинична картина. Но по това време още не нямаше тестове и епидемията не беше официално стартирана .
С.И.
Аз лично
2021-06-16
Janssen
Силно втрисане. Висока температура. Отпадналост. Чувство за немощ. Всички симптоми бяха в продължение на 3 дни, след което отшумяха. След месец пуснах профилактично спермограма, която беше притеснителна.
Д.И.
Аз лично
2021-06-22
Pfizer
И при двете дози единствено лека болка при мястото на ваксинация и лека отпадналост. Приблизителната дата на зачеване е била на 4 Юли. Един ден преди 2та доза. След 4 седмици се случи мисед. Плода беше изпратен за генетично изследване. Резултатите бяха всички хромозоми по 3 и повече-полиплоидия. Лекарите ми казаха, че за целия си опит виждат такъв резултат за първи път. Единственото "различно" беше поставянето на ваксината, което по случайност се е засякло с бременноста... Убедиха ме, че няма проблем за бременни, въпреки че каквито и да било доказателства не бяха представени.
Таня Маркова
Аз лично
2021-03-26
Pfizer
Тази игла съсипа живота ми! Аз съм нетрудоспособна след поставянето на първата игла!Наколко часа след поставянето на ваксината започнаха изтръпвания в ръцете, лицето и краката.На следващия ден започнаха неописуемо силни болки в краката и по-точно в подбедриците.Температурата и общото неразположение изобщо не ги и споменавам. Започнах да имам и крампи, както и по-сериозно изтръпване и болки до степен да не мога да стъпя на десния си крак. Изминаха десет месеца от тогава, а аз продължавам да страдам и да не мога да стоя права, както и да ходя. Обикалям болниците и физиотерапевтичните клиники, плащам осигуровки, прегледи, лекарства и какво ли не, за да се възстановя и без да мога да работя.
А. Х.
Родител
2021-03-12
AstraZeneca
6 часа след поставяне на първата ваксина, майка ми вдигна температура, след това започна постоянно повръщане, световъртеж, много високо кръвно /над 200/ и учестен пулс с аритмия. Това продължи 48 часа, а урината й беше кърваво червена повече от 72 часа. Няколко месеца след това започна да има проблем с високо кръвно налягане. При втората доза 8часа след поставянето й вдигна температура/не висока/с втрисане и повишено кръвно налягане.
Бранимира Русева
Аз лично
Pfizer
Двадесет дена след поставена бустерна доза покачвам кръвно налягане до 140/90,пулсът ми също е ускорен,при условие че винаги съм била с доста ниско кръвно
Displaying 0 - 25 of 30

Ако намирате тази информация полезна, моля споделете я с повече хора. Благодаря.